lagerij Lansink is al dertig jaar een begrip in de regio. Sinds januari 2019 is Emiel Hendriks (37) eigenaar van de slagerij die gevestigd is in supermarkt Plus Droste in Vasse. Het rund- en varkensvlees dat de slager verkoopt, komt uitsluitend uit Twente. “Rundvlees nemen we af bij de Vleesintegratie Twente. Dat is topkwaliteit waarvoor klanten speciaal bij ons komen.”
Want kwaliteitsvlees voert volgens Hendriks tegenwoordig de boventoon. “Kiloknallers zijn verleden tijd. Vrieskisten gevuld met het goedkopere vlees maken steeds vaker plaats voor kleine vrieslades met kwaliteitsvlees. Eten is noodzaak maar ook gedrag. Dit gedrag verandert met de generaties.”
Slager per toeval
Op zijn twaalfde begon Emiel Hendriks met een bijbaantje in een supermarkt. “Daar wilde ik in door met een eigen zaak als ambitie,” blikt hij terug. “Nooit gedacht dat dat een slagerij zou zijn. De interesse voor het slagersvak ontstond per toeval toen ik in de supermarktslagerij een paar uur moest opvullen. “Ik vond het werk zo mooi dat ik op mijn achttiende de Slagers Vak Opleiding ging volgen in Zwolle.”
Klanten kiezen vaker voor luxe en gemak
“Naast de winkel leveren we normaal gesproken ook aan de horeca. Vanwege corona ligt dat nu stil. Als stukje service plaatsen we sinds vorig jaar maart koelingen met vlees in andere, verschillende winkels. De particuliere verkoop is sinds corona toegenomen. Klanten kiezen vaker voor luxe vleesproducten en voor gemak zoals kant-en-klaar- maaltijden. Ook onze gehaktballen van tweehonderd gram zijn toppers. Deze vinden gretig aftrek bij voetballers en klootschieters. Zij zijn ook fan van ònze bal.”
"Voetballers en klootschieters zijn ook fan van onze bal"