an de sfeervolle Grotestraat in Tubbergen bevindt zich de moderne slagerij van Tubbergenaar Niels Hofste. Onder de noemer Niels’ Slagerij toont Hofste zich sinds begin dit jaar een meer dan waardige opvolger van Slagerij Wim. Als Niels’ Grill & Smoke vestigde hij zijn naam al twee jaar eerder in de regio. Niet voor niets won hij in april de Startersprijs én de Publieksprijs bij de tweede editie van de Ondernemersprijs Tubbergen.
Het is dus niet zo vreemd dat we slager Niels Hofste in opperbeste stemming aantreffen in zijn eigen slagerij in het centrum van zijn Tubbergen. “Zo’n prijs is wel even een mooie opsteker,” erkent Niels. “Supergaaf dat al dat harde werken van ons team wordt beloond. Wij kunnen niet meer dan ons best doen, want anderen moeten je aandragen voor de Ondernemersprijs. Wie de Startersprijs wint, dat bepaalt een onafhankelijke jury. En de Publieksprijs spreekt voor zich. Daar zijn we misschien nog wel het meest trots op.”
Beleven
Niels Hofste haalde zijn slagersdiploma in Zwolle en leerde daarna het vak in de praktijk. “Het begon eigenlijk allemaal met de barbecue bij mijn pa en ma in de achtertuin,” vertelt Niels. “Van daaruit ben ik begonnen met mijn bedrijf Niels’ Grill & Smoke. We zijn gespecialiseerd in het verzorgen en organiseren van barbecuecatering en workshops op locatie. Dat loopt enorm goed. Het is mijn passie om mensen te laten beleven dat barbecueën een unieke eetbeleving kan zijn.”
Gas geven
Dat het bedrijf groeit vindt Niels hartstikke mooi, maar uiteindelijk is het hem daar niet eens om te doen. “Mijn vak is gewoon prachtig en ik werk met een geweldig team,” aldus Niels. “Natuurlijk twijfelde ik eerst of ik de stap wel moest wagen. Maar als je ergens in gelooft, dan moet je je gevoel volgen en niet twijfelen. Uiteraard moet je goed luisteren naar goede adviezen en de juiste mensen om je heen verzamelen. Als je het écht wilt? Dan moet je gewoon gas geven en ervoor gaan.”
Stapje extra
Net als elke slager wordt ook Niels blij van een mooi stukje vlees, maar zijn bedrijf is zoveel meer dan een slagerij. “Onze ambachtelijke producten worden altijd vers bereid en we hebben onze eigen worstenmakerij,” schetst Niels. “Wij staan bovendien altijd voor onze klanten klaar en doen steevast een stapje extra als dat nodig is. We kregen vanochtend nog een aanvraag voor een barbecue voor vijftig man voor morgenmiddag. Die mensen willen we niet teleurstellen, dus dat gaan we gewoon regelen. Gas erop!”