afé-restaurant Fraans Marie is een begrip in Albergen en omstreken. Het is meer dan alleen een café-restaurant. Je kunt er midgetgolven, kano’s huren en tegenwoordig kun je de omgeving ook vanaf je supboard bekijken. De coronasituatie zorgt voor veel reuring, maar Aloys Nijhuis en Mart Woesthuis doen hun best om hun gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn. “We doen wat we kunnen.”
De mooie Twentse omgeving trekt veel wandelaars en fietsers, die vervolgens een drankje doen op het terras of komen dineren in het restaurant. “Je kunt bij ons à la carte bestellen en ook hebben we een 3-gangen keuzemenu,” vertelt Woesthuis. Op de huidige kaart staan meer glutenvrije en vegetarische opties dan een aantal jaren geleden.
Later en uitgebreider tafelen
“Je ziet toch wel dat steeds meer mensen hier baat bij hebben, dus hier spelen we op in. Onze koks komen met ideeën en het aanbod van vegetarische en glutenvrije producten wordt steeds groter, waardoor we meer kunnen. Ook zien we de laatste jaren de verschuiving plaatsvinden naar het steeds later en uitgebreider dineren, waar mensen ook steeds vaker nieuwe gerechten willen proberen.” Echter zit dat late dineren, sinds de laatste maatregelen, er even niet in.
December, maar dan anders
De laatste coronamaatregelen, die sinds eind november tot 14 januari gelden, zorgen ervoor dat het restaurant tot 17.00 uur geopend mag blijven. Een behoorlijke tegenvaller, vooral voor de laatste maand van het jaar. De maand die staat voor gezelligheid, samen zijn en uiteraard ook lekker samen eten. Aloys en Mart steken het positief in. “Het is niet anders. We blijven optimistisch en kijken naar wat wel mogelijk is. We hebben sinds twee weken ook op zaterdag- en zondagochtend ontbijt. De eerste reacties van gasten zijn lovend. Ook hebben we met de kerstdagen de kerstbrunch geïntroduceerd. En voor het diner is een Kerst afhaalmenu samengesteld. De reserveringen lopen binnen dus dat is mooi; daardoor kan onze gehele keukencapaciteit draaien. “We hebben zin in de kerstdagen. Mensen kunnen komen ontbijten en brunchen. Zorgeloos genieten, zoals dat hoort met Kerst. We hebben gezorgd voor een mooie aankleding, wat bijdraagt aan een gezellige Kerstsfeer.”
Alles op zijn tijd
“Ook al is de toekomst onzeker, we hopen dat we in het nieuwe jaar, geleidelijk weer terug kunnen naar hoe het was. Dan hopen we onze gasten weer te verwelkomen voor een avondje biljarten, een diner en het liefst ook weer voor zaalfeesten natuurlijk. Maar alles op z’n tijd,” aldus Mart.