De horecabranche is constant in beweging om de aandacht van haar gasten steeds weer opnieuw te kunnen vangen. De beleving van gasten is het middelpunt, dus een harmonieuze en gastvrije atmosfeer creëren staat bovenaan de prioriteitenlijst in menig restaurant. Ter inspiratie hebben wij 5 horeca interieur trends op een rij gezet.
1 Groen, groener, groenst met planten
Groen brengt sfeer, geborgenheid en geeft een frisse uitstraling aan het horeca interieur. Planten zijn niet alleen mooi om te zien, maar zorgen ook voor verbondenheid met de natuur. Dat geldt natuurlijk voor het restaurant, maar uiteraard ook voor het terras. Planten verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor een effectieve geluidsabsorptie.
2 Wat binnen kan, kan ook op het terras
Heb je het horeca interieur binnen helemaal op orde? Wat binnen kan, kan ook buiten. Denk aan vloerkleden voor buiten, comfortabele kussens en dekens op de stoelen of een meer huiselijke sfeer op het terras door planten, verlichting en comfortabel meubilair. Het terras is natuurlijk het visitekaartje van de zaak. Daarom verdient het extra aandacht om het terras qua sfeer overeen te laten komen met het interieur binnen.
3 Natuurlijke materialen
Hout en andere materialen van natuurlijke oorsprong zijn erg trendy in 2024. Natuurlijke materialen geven een welkom gevoel en maken een luxe sfeer. Wat eerst zwart was, wordt nu van hout. We hebben het niet over grove houten meubels, maar verfijnde houten details in tafelbladen, scheidingswanden of misschien zelfs wel als wandbekleding. Ook een mooi, natuurlijk materiaal voor stoelen is webbing. Webbing stoelen, met het bekende rieten vlechtwerk in de rugleuning, passen perfect in deze horeca interieur trend.
4 Rond is het nieuwe vierkant
De organische tafels zijn niet meer weg te denken uit de woonprogramma’s op tv en die trend heeft zich doorgezet naar de horeca. Vierkante tafels worden vervangen door tafels met ronde bladen of tafelbladen met een organische vorm. Ronde vormen bieden meer intimiteit en staan wat vriendelijker. Dat geldt ook voor de zitbanken in het interieur. Gasten waarderen de geborgenheid van ronde zitjes.
5 Comfort boven alles
Comfortabele zitplaatsen creëren een ontspannen sfeer, waardoor gasten langer willen verblijven en zich meer op hun gemak voelen. Een comfortabele omgeving stimuleert dus een positieve emotionele reactie én bevordert het sociaal welzijn, waardoor gasten zich vrijer voelen om te genieten van hun tijd met vrienden, familie of collega's. Comfort draagt natuurlijk bij aan een positieve ervaring met de horecazaak, waardoor gasten graag nog een terugkomen.
Deze vijf boeiende trends in horeca-interieurdesign zijn niet alleen esthetische keuzes. Ze bieden stuk voor stuk kansen om te investeren in de tevredenheid en loyaliteit van je gasten. Van groene oases en natuurlijke materialen tot organische vormen en comfort: deze horeca interieur trends bieden inspiratie voor iedereen.