pgegroeid in een ondernemersgezin weet wethouder Ursula Bekhuis-Groothuis dat het ondernemerschap flink aanpoten is. Met ‘ondernemen’ in haar ambtelijke portefeuille kan ze zich dan ook goed inleven in de ondernemers en de uitdagingen die zij tegenkomen. Dat ze zelf woonachtig is in Vasse maakt haar binding met de bedrijfssector alleen maar sterker. “In onze gemeente Tubbergen hebben we een heel mooi, divers bedrijfsleven,” vindt ze. “Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”
De economische en financiële gevolgen van de pandemie voor Tubbergse bedrijven raken ook de wethouder. “We vinden het uiterst belangrijk om mee te denken met onze ondernemers. Zowel voor, tijdens als straks na coronatijd,” aldus Bekhuis-Groothuis
Een bedrijf is meer dan ondernemen
“Een bedrijf is geen zielloze organisatie,” vervolgt de wethouder. “Sterker nog, het bedrijfsleven is het hart van de samenleving. Als dat hart stopt met kloppen, heeft dat zijn weerslag op de hele maatschappij. Want naast de sector waarin ondernemingen actief zijn, bieden zij ook werkgelegenheid. Ik denk dat bijna alle jongeren in de gemeente Tubbergen wel bij een bedrijf in de buurt een bijbaantje hebben of hebben gehad. Bovendien steunen veel ondernemers het verenigingsleven door sponsoring.”
Bewondering voor veerkracht in coronatijd
De veerkracht die ondernemers in coronatijd tonen, maken diepe indruk op wethouder Bekhuis-Groothuis “De creativiteit is grenzeloos. Denk aan het ‘Shoplicht’ in het winkelcentrum. Bij rood licht is het maximaal aantal toegestane klanten bereikt en moeten bezoekers wachten tot het groen wordt. In kleine kernen als Tubbergen werkt dit perfect. Veur’n en et’n is nog zo’n fantastisch initiatief. Dit concept wordt al overgenomen door omliggende plaatsen buiten Tubbergen. Er zijn zelfs in deze tijd nieuwe bedrijven en winkels geopend. Dan heb je als ondernemer echt lef. Ik heb enorm veel bewondering voor de ondernemers in onze gemeente en ik hoop dat zij ons ook na deze periode niet aarzelen om contact met ons op te nemen als daar behoefte aan is. We denken graag met hen mee bij vragen zoals ‘hoe nu verder’ en over het verloop op korte- en langere termijn.”